Kantoor in historisch complex centrum Utrecht

hoge en lichte kantoorruimtes

Er is een heel bijzonder kantoor gemaakt in de oude, monumentale gebouwen van het Kartuizerkloster, even ten noorden van het Utrechtse centrum. Eromheen ligt een ecologische tuin van 5000m.

De Hof van Chartreuse heeft een aantal bjizonder kantoorruimtes, gehuisvest  in ruim 400 jaar oude, monumentale gebouwen oud en nieuw.  Binnen de bijzondere panden zijn prachtige hoge en lichte kantoorruimtes met een unieke sfeer gerealiseerd, gelegen te midden van 5000m2 ecologische tuinen. Het kantoor is omringd door hoogwaardig groen. Een unieke plek van stilte en groen in de drukke stad. De meeste kantoorruimte heeft een terras aan deze tuin.

De kantoorruimtes zijn perfect bereikbaar met auto, fiets en openbaar vervoer. Het middeleeuwse Kartuizerkloostercomplex  is een rijksmonument dat uit diverse gebouwen bestaat. Een heerlijke en inspirerende  werkomgeving. De huurders zijn jonge bedrijven, het vormt een creatieve enclave in de stad.

Geschiedenis van het kantoor aan de Hof

In 1393 werd buiten de wallen van Utrecht een Kartuizerklooser gebouwd, het groeide snel en er waren veel gebouwen, wel 4 kerken en een paar honderd monniken die de landerijen onderhielden, maar vooral in stilt leefden. Tijdens de 80-jarige oorlog zag kwartierde men hier Spaanse legioenen in. Dat de monikken dan weg zouden trekken was natuurlijk van te voren wel helder en dat gebeurde dan ook na enklele jaren.  In het Utrechtse reformatiejaar 1580 werd het hele klooster steen voor steen afgebroken. Met de stenen werden de wallen van Utrecht opgehoogd. Het poortgebouw en een gastenhuis er vlak bij bleven gespaard en staan er nu nog.

Meteen werd op deze plek een voorname hofstede gebouwd, die ook uitgroeide tot een geliefde uitspanning en thee-schenkerij. Ten behoeve van de bouw van de wijk Ondiep werd deze boerderij in 1905 onteigend om te slopen. Doordat er veel protest was tegen deze sloop werd in 1938 verbouwd tot een kleuterschool en een kantoor van de GGD. In 1975 kwam er een tijdelijke vestiging van het Algemeen Maatschappelijk Werk, waarna Anke Colijn het in 1988 kocht en het verbouwde tot woonhuis en kantoorruimte voor haar architectenbureau.

Kantoorruimte huren in een historisch complex?

In deze monumentale panden zijn prachtige kantoorruimtes gebouwd. Als er een ruimte vrijkomt staat dat altijd op deze site.

Wilt u meer informatie over het kantoor, neem dan contact op met Anke Colijn op telefoonnummer 06-34560128
of mail naar ankecolijn@gmail.com.

Werken in een kantoor met de sfeer van de middeleeuwen.

Weet u het nog? De beeldenstorm? De protestanten verjagen met brandstichtingen, plunderingen en geweld de katholieken naar Zuid Nederland. Zo ook bij 'ons' Kartuizerklooster. Gelukkig bleven een paar delen bewaard; het poortgebouw, nu een prachtig kantoor, en een gastenverblijf, daarna verbouwd tot boerderij. Bij de sloop van de kloostergebouwen, zoals door het stadsbestuur in 1580 bevolen, werden het poortgebouw en 'de boerderij' daarvan uitgezonderd. Het is dikwijls verbouwd, maar het staat er nog, trots en fier.

Verbouw tot monumentale kantoren

De prachtige panden zijn meerdere keren van functie veranderd. De laatste functiewijziging was in 1989, toen het pand verbouwd werd tot kantoren voor het architectenbureau van Anke Colijn, en haar woonhuis. Anke Colijn was toendertijd een bekend architect, met name in functie wijzigende panden. (Pas later werd het bureau groter met wijzingingen van grote terreinen en grootschalige woningbouw.) Daarnaast bleef er in het pand ruimte die geschikt gemaakt werd tot kantoorunits en woningen. Tot 2012 heeft Anke het complex steeds opnieuw verbeterd. Nadat deze restauratie echt kompleet was, is zijzelf uit het pand getrokken en verhuurd het als kantoorcomplex.

Lees meer over de kantoren, over de ligging, de natuur en de speciale gebouwen.

Op deze website vindt u erg veel informatie, veel plezier met lezen!

FORMULIER OF EMAILADRES OF ALGEMEEN ADRES

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld