Kantoorruimte in kleinschalig complex Utrecht

Een prachtig kleinschalig complex, met een serie monumentale panden. Het kantoor ligt dicht bij het centrum van Utrecht, midden in het groen. Het Hof van Chartreuse biedt uiterst bijzondere kantoorruimte.

Kantoor met kleinschalige kantoorruimte

De Hof bestaat uit een aantal panden van de middeleeuwen tot heden. Ieder pand is heel bijzonder en heeft een eigen sfeer. Alle kantoorruimte die er in gemaakt is, heeft daardoor zijn eigen unieke kenmerken. Er zijn kantoorruimten, zoals in het poortgebouw, met een stenen omranding, sommige hebben 17e eeuwse ramen en er zijn ruimtes die glas hebben vanaf het hoge plafond tot aan de vloer. Alle kantoorruimtes zijn, zonder enige uitzondering, bijzonder en heel persoonlijk. De maten varieren van 12m2 tot meer dan 100m2.

Historisch en modern

Alle panden zijn de afgelopen jaren volledig gerestaureerd, geisoleerd en geschikt gemaakt als kantoor met de daarbij behorende infra structuur.
Op het Hof van Chartreuse staan 6 panden, rond de tuin. Deze panden zijn allemaal zeer verschillend. Er is het poortgebouw, uit de 14e eeuw, het is nog helemaal origineel, exact  zoals de Kartuizermonniken het bouwden meer dan 600 jaar geleden. (nou ja.. uitgezonderd de vloerverwarming en  de goede isolatie, want daar deden de monikken niet aan toen) De monumentale Hofstede is deels uit de 15e eeuw, het gastenverblijf van het Kartuizerklooster. Het achterhuis is een gigantische stal geweest, ooit verbouwd tot kleuterschool.
Achter deze panden, aan de overzijde van de oude gracht, liggen 2 moderne gebouwen, die zo zijn ontworpen dat ze qua 'taalgebruik' bij de historische panden passen.
In al deze panden zijn kantoorruimtes gemaakt, iedere kantoorruimte met zijn eigen sfeer en ontwerp.

Kleinschalige kantoorruimte

Het hoofdgebouw heeft nu twee entrees. Achter beide zijn een aantal kantoorruimtes gevestigd.

In het voorhuis liggen nu een 5-tal kantoorruimtes. Onder de monumentale 17e eeuwse kap liggen er twee. De kamer in de oude opkamer is een heel bijzondere ruimte op de hoek van het pand. De prachtige hal geeft ook toegang tot een van de grote ruimtes die gemaakt zijn in de oude schoolokalen.

Het achterhuis is nieuwer dan het voorhuis; het is rond 1850 gebouwd als stal met een giga hooizolder erboven. Op de begane grond zijn vier kantoorruimtes gemaakt in de voormalige lokalen van de kleuterschool. De ruimtes zijn hoog en vierkant; met over de lengte van 7 meter openslaande deuren op het zuiden. De kantoorruimtes in de kap zijn heel karakteristiek, omdat we die kap helemaal in het zicht hebben gelaten.

Het paviljoen achter het poortgebouw en het hoofdgebouw staat helemaal in de tuin. er zijn 2 ruimtes van 50 m2.  Dit zijn hoge ruimtes met puien over de hele lengte van de ruimte.

Het hele pand is zeer goed gerestaureerd en geisoleerd. Tevens is de geluidsisolatie perfect. Het feit dat het pand goed bereikbaar is vanuit de rondweg van Utrecht vind ik een voordeel, maar het geluid mag er binnen niet zijn. Gelukkig is het er ook niet. Alle kantoren zijn van moderne elektra en Wifi voorzien.

Kantoorruimte met 5000m2 tuinen

De panden liggen om een prachtige ecologische tuin. Vanuit de meeste kantoorruimte is er uitzicht op deze tuin.  Ook liggen er veel terassen aan de tuin. Je zit dan helemaal buiten, in de zon. Alle huurders kunnen de tuin gebruiken om lekker koffie te drinken, een ommetje te maken als je aan het telefoneren bent, of je gasten in ontvangen. Opdrachtgevers komen graag naar zo'n bijzondere plek. Veel huurders vertellen dat ze omzetgroei hebben dankzij deze historische panden en de bijzondere omgeving.

Perfect bereikbaar


-Dichtbij het centrum
-Met eigen parkeerplaats,
-OV voor de deur, CS 8/uur, ringlijn 6/uur

-Schitterende hoge ruimtes met veel licht.
-Uitstekende staat van onderhoud, het is een rijksmonument, volledig gerestaureerd en van moderne gemakken voorzien.

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld