Kantoor in het poortgebouw te Utrecht.

Het Poortgebouw is een prachtig uniek gebouwtje uit 1392. Het overwelft met gemetselde bogen de oorspronkelijke afscheidingsgracht rond het grote Kartuizerkloostercomplex Nieuwlicht.
Aan de ene kant bevindt zich de wereld van auto’s, fietsers, bussen en parkeren. Aan de andere kant sluit het aan op de natuurtuinen van de Hof van Chartreuse in Utrecht. Het is architectonisch verbonden met 6 andere panden uit een diversiteit van stijlen vanaf de tweede helft van 1500 tot heden.

Een bijzondere werkruimte

In de 600 jaren van zijn bestaan is dit poortgebouw diverse keren van functie gewijzigd en evenzovele keren gerestaureerd. Het is nog geheel conform de oorspronkelijke opzet, wat uniek is. De laatste restauratie dateert van 2008. Anke Colijn heeft daarbij veel aandacht besteed aan een passend interieur van de vier monumentale ruimtes die het pand kent.

Een dynamisch kantoor.

Nadat het in 2008 grondig gerestaureerd was, is het in gebuik geweest bij Anke Colijn, die er haar kantoor en haar kostuumatelier had. In 2014 is het op de markt gekomen als kantoorruimte. De huidige huurders genieten volop van het gebouw, het is een dynamisch bedrijf. Het voelt dat deze dynamiek hoort bij het gebouw; dat het nodig was. Na 600 rustige jaren leek het pand toe aan een grondige verandering van energie.

Kantoor met tuinen.

In de zomer gaan de deuren aan de achterzijde open. Er wordt vergaderd buiten, mensen blijven hangen en krijgen een pilsje. Zelf wordt ik er altijd blij van als ik het zie.

 

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld