Paviljoen,; luchtige architectuur

Net als het vijvergebouw is de basale betekenis van het gebouw dat het van de ‘Hof van Chartreuse’ te Utrecht een eenheid maakt. Een groep gebouwen die overduidelijk bij elkaar horen, maar allemaal een sterke eigen uitstraling hebben.
De ligging van het gebouw is zo gekozen omdat op het terrein een groot anoniem kolosaal gymlokaal staat; de gymzaal uit de 50er of 60er jaren. Zo lelijk, dat menig wethouder later verzucht heeft dat het een erge vergissing betrof op deze plek. Door een gebouwtje ervoor/ertegen te plaatsen losten we meteem zijn probleem op.

Het paviljoen ligt achter de reeks gebouwen, die allemaal hun kracht ontlenen aan de baksteenarchitectuur. Het paviljoen is daarom tegengesteld ontworpen; helemaal van glas en houten kozijnen. De zijwangen van deze glazen gevel is weer van baksteen en steekt boven en voor de glazen gevel uit. Hiermee wordt de eenheid van de groep bevestigd.

In het gebouw zitten Stretta, een grafisch ontwerpbureau en PuurBizniz, een organisatie en evenementenbureau. Twee creatieve bedrijven die beiden heel bewust voor deze plek kozen om te werken.

Stretta

“Onze keuze om een bedrijfsruimte te huren in het Hof van Chartreuse was destijds snel gemaakt. De unieke, rustige ligging (midden in Utrecht en toch een landelijk gevoel!) en een persoonlijke, gastvrije ontvangst maakten die keuze bovendien geen moeilijke om te nemen.

Nog voordat ons kantoor gereed was verhuisden we naar het Hof, halverwege 2007. Vanuit het monumentale poortgebouw op hetzelfde volgden we de vorderingen van de bouw van ons huidige kantoor op de voet. Na een paar maanden betrokken we ons nieuwe hoofdkwartier!

Genieten doen we hier dagelijks. Van de eerder genoemde rust. Maar ook van de ruimte zelf. Die is licht en ruim en de open constructie nodigt uit om af en toe lekker even naar buiten te wandelen. Daar is het eenvoudig om dat genieten nog even voort te zetten, met name nu de tuin weer tot bloei komt en het rondom ons wemelt van de bedrijvige vogels. En wat te denken van die specht die dagelijks zit te roffelen in de enorme populier recht tegenover ons kantoor?

Deze omgeving en dit gebouw zetten een toon. Er is harmonie, kwaliteit, rust, uitdaging en afwisseling. Zulke eigenschappen motiveren en zijn bruikbaar als je, zoals wij, dagelijks creatief moet presteren. In die zin is ons kantoor — vrijwel direct nadat we het betrokken hebben — een wezenlijk onderdeel geworden van onze bedrijfsvoering. We nodigen onze opdrachtgevers dan ook graag uit op de spreekwoordelijke koffie, omdat we onze vestiging zien als een bijzondere meerwaarde van onze onderneming!”

PuurBizniz

Op zoek naar een unieke plek voor ons bedrijf, werden wij volledig overrompeld door de schoonheid van deze plek.
Midden in de stad, uitstekend bereikbaar en toch verscholen in het groen. In gezelschap van spechten, eekhoorns en tientallen vogels.
De omgeving van de groene enclave inspireert ons tot creatieve ideeën en verrast onze bezoekers keer op keer!

Wij ondersteunen bedrijven bij het verhogen van hun omzet en commerciële prestaties door te investeren in hun belangrijkste bedrijfsmiddel: de mensen.
Door de samenwerking tussen Sales en Service te verhogen, ondernemerschap te stimuleren en mensen eigen verantwoordelijkheid te laten nemen, wordt verkopen weer leuk!
Mensen die plezier hebben in hun werk, boeken resultaten waar ze trots op mogen zijn.

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld