Kantoren met ecologische tuin, Utrecht

Uniek kantoor 130m2, kantoorruimte Utrecht

De Hof van Chartreuse is een schitterend kantorencomplex, deels gehuisvest in de eeuwenoude kloostergebouwen van het Karthuizer klooster “Nieuwlicht”. Binnen de mooie, lichte en hoge ruimtes zijn kantoorruimten met een unieke sfeer gerealiseerd, allemaal anders en prachtig gelegen te midden van 5000m2 ecologische tuinen.

De tuinen zijn zodanig ontworpen dat de voedselwaarde voor dieren optimaal is. Het is een heerlijke en inspirerende werkomgeving op een unieke plek van ruimte en groen in de drukke stad. Het is een feest om hier te werken en uw klanten of opdrachtgevers te ontvangen. Perfecte bereikbaarheid -De panden liggen even ten noorden van het centrum van Utrecht.

-Eigen parkeerterrein.
-Circa 5 tot 10 minuten per auto vanaf afritten van A27, A28, A2 en A12.
-Bushalte voor de deur, om de 6 minuten een bus naar CS, om de 8 minuten de ringlijn.
-Per fiets naar Utrecht CS in circa 7 minuten, of Station Zuilen in ca. 3 minuten.

Binnenkort beschikbaar:
In het voorhuis van de Hofstede Chartreuse komt binnenkort circa 130m2 (BVO) kantoor- /bedrijfsruimte beschikbaar, bestaande uit circa 110 m2 eigen ruimten en een aandeel van 20m2 gemeenschappelijk.

Indeling en omschrijving:
Monumentale gemeenschappelijke hal van circa 23m2 met moer- en kinderbalken plafond van circa 3,1 m hoog uit de 17e eeuw, met buitendeur en ramen in empirestijl en trap en binnendeuren uit de jaren ’30. Deze hal wordt gedeeld met één zakelijke gebruiker en geeft tevens toegang tot een appartement dat als woning dient.
Behalve als entree wordt de hal momenteel tevens als wachtruimte gebruikt. Vanuit de hal is toegang tot de gezamenlijke toiletunit met wasgelegenheid van totaal circa 4m2 welke wordt gedeeld met één andere zakelijke gebruiker.
Tevens is toegang tot een kelder met daarin diverse technische installaties. Deze kelder kan niet praktisch worden gebruikt en is niet meegerekend in het verhuurd oppervlak.

Verder is vanuit de hal toegang tot de eerste “eigen” ruimte op de begane grond van ruim 47m2 (9,0*5,3m). Deze ruimte bevindt zich in het oorspronkelijke gastenverblijf van het klooster dat stamt uit het begin van de 15e eeuw. Het moer- en kinderbalken plafond met houtsnijwerk ornamenten en een hoogte van circa 2,8m stamt uit de 17e eeuw. De ruimte is zeer licht door de vijf grote schuiframen in empirestijl welke zijn voorzien van dubbel monumentenglas.
De vloer bestaat uit brede eiken delen van 22 tot 28 cm.

Via de trap en een hal van circa 14m2 op de eerste etage, welke wordt gedeeld met één zakelijke gebruiker, is toegang tot een tweede eigen ruimte van eveneens ruim 47m2.
Deze ruimte ligt onder de kap stammend uit de 17e eeuw en heeft een nokhoogte van circa 5,5m. De ruimte heeft twee wat kleinere schuiframen op het zuiden en een dakkapel op het westen.
De ruimte is voorzien van een pantry/keuken met inbouwapparatuur en een kurkvloer. Op de 1e etage bevindt zich tevens een andere ruimte van circa 20m2 welke momenteel wordt verhuurd aan en gebruikt door een coach/psycholoog.

Via een tweede trap is toegang tot de 2e verdieping en een derde eigen ruimte met een oppervlakte van circa 17m2. Ook deze ruimte bevindt zich onder een kap en heeft een nokhoogte van circa 3,3 m.

Parkeerplaats en buitenruimte:
Huurder kan (met een beperkt aantal auto’s) gebruik maken van het eigen parkeerterrein dat behoort bij het pand. Verder heeft huurder beschikking over een ruim eigen privé te gebruiken terras van circa 60m2 en mag, in samenspraak met andere huurders, gebruik maken van de (semi)private tuinen van totaal circa 5000m2 behorende bij Hof van Chartreuse.
Het onderhoud aan parkeerplaats en tuinen is uitbesteed en hiervoor betaalt huurder een bijdrage.

Onderhoud en energieprestatie:
De cascomatige onderhoudsstaat en de afwerking aan de binnenzijde zijn zeer goed. Alle ruimten zijn voorzien van alarm voor inbraak en brand. Er is voor zover dat mogelijk is met een Rijksmonument, voorzien in goede isolerende maatregelen, met uitstekende dakisolatie, voorzetramen en/of dubbel glas. Een energielabel is voor een rijksmonument niet verplicht, maar de energieprestatie komt voor deze kantoorruimten ongeveer overeen met een C-label.

Beschikbaarheid, huurprijs en eventuele deelverhuur
De ruimten komen (in nader overleg) beschikbaar aan het einde van 2022 tot het voorjaar van 2023. Huurprijs in overleg en afhankelijk van duur en eventuele aanvullende voorwaarden welke worden opgenomen in de huurovereenkomst. Ter indicatie en op basis van een gebruikelijke overeenkomst van 5 jaar zal de huurprijs voor de beschreven ruimten met medegebruik van de gemeenschappelijke delen circa € 2100 per maand bedragen exclusief servicekosten en BTW.
Een meer flexibele overeenkomst met kortere looptijd en/of opzegtermijn is bespreekbaar, maar mogelijk tegen een meerprijs. De voorkeur gaat er naar uit om alle drie beschikbaar komende ruimten wederom aan één partij te verhuren. Deelverhuur van één van de ruimten van 47m2 eventueel in combinatie met de kleinere ruimte van 17m2 is bespreekbaar.

Historie Hof van Chartreuse
Op deze plek, waar toen de Oude en de Nieuwe Vecht samenkwamen, is in de middeleeuwen het Kartuizerklooster Nieuwlicht gebouwd, een groot klooster, met diverse kerken en veel bijgebouwen, zowel voor de bewoners als voor gasten. Tijdens de beeldenstorm is een groot deel van het klooster verwoest, op het poortgebouw (stammend uit 1392) en een gastenverblijf (stammend van begin 15e eeuw) na. Dit gastenverblijf is nu deels het voorhuis van de grote “Hofstede Chartreuse” die er na de beeldenstorm gebouwd werd.

In de jaren dertig van de 20ste eeuw werd er een kleuterschool in de hofstede gevestigd. Daarbij werd de oorspronkelijke deel/stal in klaslokalen verdeeld en kreeg deze een aantal typische stijlkenmerken uit de jaren ’30, zoals de hoge ramen en terrasdeuren aan de achterzijde, dakkapellen, goten en binnendeuren. Het voorhuis behield grotendeels zijn stijlkenmerken uit de 16e en 17e eeuw met moer- en kinderbalken plafonds en de kenmerkende kruisramen met glas in lood op de etages.
Maar ook later toegevoegde elementen, zoals de voordeur en de grote schuiframen op de begane grond in empirestijl werden bij de restauratie behouden.
Tenslotte werden tijdens de restauratie typische stijlelementen uit de jaren ’30 van de 20e eeuw toegevoegd, zoals de trap en de binnendeuren en - kozijnen.

In 1989 werd deze indeling het uitgangspunt voor een verbouw en restauratie naar kantoren en woningen. Het ontwerp is bijzonder, met kleine trapjes, hoge plafonds en doorkijkjes, waarbij gebruik is gemaakt van de oorspronkelijke, gigantische kap. Er zijn deels moderne materialen toegepast, maar er is ook recht gedaan aan de oorspronkelijke opzet uit de jaren ‘30. De zo ontworpen en nu bestaande kantoren zijn allemaal verschillend en uniek. Het gebouw kenmerkt zich door mooie, hoge lichte ruimtes met zicht op en toegang tot tuinen en waterpartijen.

Creatieve enclave
De hofstede is het oudste deel van zes panden die samen de ‘Hof van Chartreuse’ vormen, deels overblijfsel van het oude Kartuizerklooster voor de poort van Utrecht. De zes bedrijfspanden liggen in 5000m2 tuinen die deel uitmaken van de ecologische groenzone tussen de Vecht en het Julianapark. Alle panden zijn omringd door hoogwaardig groen. Een unieke plek van ruimte en groen in de drukke stad. De huurders zijn overwegend kleine bedrijven veelal uit de creatieve sector. Anderzijds biedt een van de gebouwen, tegenover de grote vijver, bijvoorbeeld ook ruimte aan een kinderdagverblijf.

Voor meer informatie Remco Colijn 06-51080607, remcocolijn@hotmail.com, www.hofvanchartreuse.nl

 

    sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld