Wie is wie in het kantoor?

Midden in 5000 m2 ecologische tuinen ligt een kleinschailg kantoorcomplex; de Hof van Chartroise. Het is echt een Hof, een oase van groen vlakbij het centrum van Utrecht. De geschiedenis van het kantoor is heel bijzonder. Elders in deze site is daarover meer informatie over, net als over de geschiedenis van de panden en over de tuinen.

De tuinen zijn zo ingericht dat er veel dieren wonen, als je vergadert of werkt in deze tuin, zie en hoor je continu vogels om je heen.

Eigenaar en beheerder van de kantoorruimtes is Anke Colijn. "Tot 2008 had ik hier een groot architectenbureau; ik woonde er tot 2014. Toen was ik 25 jaar met deze plek bezig geweest; gerestaureerd en verbouwd en tuinen aangelegd. Op dat moment waren mijn grote taken hier voorbij, er mmoet natuurlijk jaarlijks veel onderhoud gepleegd worden eden aan de panden en de tuin, maar dat kan ook vanuit mijn nieuwe woning".

Wie is wie op de Hof van Chartreuse?

Als u hier een kantoor wilt huren is het vast leuk om te zien wie er nog meer werken. Over de eigenaar stond hieboven iets, nu de huurders.

Het poortgebouw

Het gebouw is voor het eerst als een kantoor gebruikt in de 14e eeuw door de thesaurier van het Kartuizerklooster, zo wordt aangenomen. Hier hield hij de boekhouding  bij van de grote bezittingen van de Kartuizer kloosterlingen. Ook hield hij oog op de goederen die het klooster in en uit gereden werd via de poortruimte onder zijn woning.
Na vele gedaanteverwisselingen werd het in 1988 weer een kantoor. In 2007/8 werd het gebouwtje grondig gerestaureerd en geisoleerd, daarna werd het kantoor en werkruimte van Anke Colijn.

Sinds 2014 zit hier Like No Other bv. www.likenoother.nl
"We bedenken, ontwikkelen en produceren campagnes, activaties, formats en platforms die doelgroepen intensief betrekken en betrokken houden. Kortom: we maken reclame die niet als reclame voelt."

Het voorhuis.

Het voorhuis is op verschillende tijden verbouwd en veranderd; van gasthuis in de 15e eeuw, tot boerderij in 1930, tot kantoorruimte van de GGD. Nu zitten er een paar kantoren.
In de opkamer en de zolderkamer erboven zit RedAnt bv. www.RedAnt.nl

"Ons talent is verhelderen: het eenvoudig en inzichtelijk maken van complexe processen. e verbinden mensen, processen en systemen door middel van slimme oplossingen en goede software, zowel die van onszelf als van partijen die we vertrouwen. We zijn nieuwsgierig, onderzoekend, altijd op zoek naar nieuwe mogelijkheden. En ook niet onbelangrijk: we doen dit al meer dan 12 jaar. We gaan voor langdurige relaties, positief zaken doen, samen met onze klanten verder groeien. U kunt ons vertrouwen"

Op de begane grond houdt Pienk, Office Professionals kantoor in één van de voormalige klaslokalen die gebopuwd werden in het begin van de 20e eeuw. In onze prachtige tuin spreekt Pienk professionals voor vacatures op MBO en HBO/WO niveau.

Pienk bemiddelt deze professionals binnen de volgende disciplines: management ondersteuning & secretariaat; commercie; marketing & communicatie; administratie & finance; HR. Zij hanteren de volgende constructies: werving & selectie, uitzenden, detacheren én freelance. www.pienk.nl 030 - 2 76 71 87

Op de eeste etgae zit Boykeys in de regentenkamer. Deze ruimte gaat nu vrijkomen.

Onder de 17e eeuwse spanten achter de pronkgevel zit Condast van Kees Pieters. Hij is specialist in big data en doceert hierin ook.

Het achterhuis.

Het achterhuis was eerst een gigantische stal met een enorme hooizolder erboven. Het herbergde het architectenkantoor van Anke Colijn. Na 2009 werd het onderverdeeld in kleinere kantoorruimtes.

In de hoekkamer, een voormalig klaslokaal, is het kantoor van Applied Datalog Netherlands. `De ontwikkeling, beheer en exploitatie van software technologie en gerelateerde intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot "platforms as-a-service' en bijbehorende diensten, in het bijzonder de ontwikkeling en levering van "cloud-applicaties" die ondernemingen in staat stelt analytische en traditionele "workloads" te combineren`

Ernaast, ook in een klaslokaal zit het Huis van licht. Het Huis van Licht is gericht op bewustzijnsontwikkeling en persoonlijke groei. "Hoe groter het bewustzijn, hoe bewuster de keuzes in het leven". www.hethuisvanlicht.nl

In het laatste klaslokaal zit e-bikez. E-bikez is een Nederlands elektrische fietsmerk dat sinds 2011 kwalitatief hoogstaande elektrische fietsen tegen een scherpe prijs ontwerpt. e-bikez.nl. Zij hebben onlangs een prijs gewonnen met hun fietsen.

Aan de voorzijde van het pand zit Triggerpointtherapie Nederland. In deze praktijk zijn fysiotherapeuten werkzaam die gespecialiseerd zijn in de behandeling van triggerpoints.Triggerpoints zijn spierknopen die in actieve staat pijn veroorzaken: lokaal of op hele andere plekken in het lichaam. www.triggerpointtherapie.com

Tenslotte hebben we ook nog een schrijver in dit pand op de begane grond: Paul van Vliet.

De kantoorruimtes op 1e etage zijn gelegen onder de enorme kap, die volledig in het zicht is gebleven.

Hier zit Women at work in 3 ruimtes. Women-at-work werkt voor een groot aantal opdrachtgevers en professionals, om de juiste match te maken tussen vraag en aanbod. www.women-at-work.nl

Ernaast zit keuzecoach Lieneke Arts, www.kiezendoejezo.nl en interactieontwerper Nico Druif van Druif Design: www.druifdesign.nl.

Helemaal boven in de kap, alsof het een boomhut is zit de Groene Vrouw. Eigenwijs in kruiden. www.groenevrouw.nl/

Het paviljoen.

Het paviljoen is een nieuw gebouw, het kent 2 kantooruimtes met een hoog plafond en veel licht.

Midden in het groen zit Daadwerkelijk. "Wij zijn een ontwikkelbedrijf: wij begeleiden mensen in het vergroten van hun persoonlijk leiderschap. Omdat wij er hartstochtelijk in geloven dat je gelukkiger bent als je daadwerkelijk in je kracht staat. Succesvoller ook. Of dat nu is als professional of als leidinggevende." www.daadwerkelijk.nl

Ecomwise heeft zijn kantoor met uitzicht op de grote vijver. Ecomwise is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot een ervaren Magento software ontwikkelteam met meer dan 50 Magento webshop implementaties en tientallen Magento extensies die worden aangeboden in onze extensie winkel www.ecomwise.com

 

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld