Kantoren nabij het centrum van Utrecht

Op 7 fietsminuten van het centraal station en van het centrum ligt het kleinschalige kantoorcomplex Hof van Chatreuse. De plek kent een bewogen geschiedenis, vanaf de middeleeuwen tot nu. Ook ligt er 5000 m2 ecologsiche tuinen, die ingericht is als een supermarkt voor dieren, waar de gebruikers van het complex gebruik van kunnen maken.

De ligging van het complex is ideaal. Het ligt dichtbij het centrum van Utrecht, het is geweldig goed te bereiken met het openbaar vervoer en er is 500m2 tuin rondom.
Er zijn meerdere winkels dichtbij, waaronder het hele winkelbestand van de Amsterdamse straatweg, dat steeds gevarieerder wordt. Maar het is ook prima te doen om voor het een of ander even naar het centrum te fietsen, het is dichtbij.

Goed bereikbaar

Bereikbaarheid is voor de huurders van het complex op meerdere manieren prettig. Je kunt snel bij je werk en weer thuis zijn, maar ook opdrachtgevers en clienten kunnen makkelijk langskomen. Voor hen is daarbij het grote plezier om op deze plek op bezoek te komen. Veel huurders vertellen dat het pand een aquisitietool bij uitstek is. Hun omzet steeg nadat ze in het pand trokken.

Het pand is snel te bereiken vanuit het centrum. Het is een minuut of zeven fietsen, ook naar het station. De tocht voert langs een geweldige mooie route langs de Vecht, dat is een plezier op zich. Winkels zijn vrij dichtbij. Op de hoek van de Laan van Chartroise ligt bakker Boonzaayer. Er zijn legio mensen die dit de beste bakker van Utrecht vinden, ik hoor daar zelf ook bij. Een slager ligt halverwege de Laan, ook een goede. Wilt u echt uitgebreid winkelen en niet naar het centrum, dan liggen de winkels van de Amsterdamse straatweg redelijk dichtbij en het winkelcentrum Overvecht

Een groene enclave

De kantoren liggen in Ondiep, van oudsher een erg groenarme wijk. De Vecht en het Julianapark liggen niet al te ver weg.
In 1989 heeft Anke Colijn besloten om een plek te maken, waar dieren konden rusten en fourageren rond haar eigen kantoor aan de Laan van Chartroise. Met veel vallen en opstaan is dat gelukt, er is een unieke flora neergezet die allen een functie hebben voor het dierenleven.
In deze enclave is het heerlijk werken. Vanwege de rust kun je er vergaderen of met de laptop in de tuin zitten. Dit gebeurd ook regelmatig. En natuurlijk wordt de tuin gebruikt om lekker koffie te drinken, of telefonerend een ommetje maken. Of je gasten ontvangen. Opdrachtgevers komen graag naar zo'n bijzondere plek. Veel huurders vertellen dat ze omzetgroei hebben dankzij deze historische panden en de bijzondere omgeving

Meerdere panden.

We geginnen natuurlijk met het poortgebouw, een prachtig monumentaal gebouwtje uit 1392. Hier zit een wat groter kantoor in.

Daarnaast staat het hoofdgebouw. Dit betaat uit een vele malen verbouwde boerderij die zelf weer vanuit een gastenverblijf uit 1500 is opgebouwd. Aan de voorzijde zit een entree met een heel monumetale hal, waar een aantal kantoorruimtes aan liggen.
De zijkant heeft een entree voor andere bedrijven. Dit deel van de boerderij is begin 1900 fraai verbouwd tot kleuterschool en vanaf 1998 heeft het diverse verbouwingen gekend; tot woonhuis en kantoorruimte.

Perfect bereikbaar

-Dichtbij het centrum

-Met eigen parkeerplaats, -

-OV voor de deur, CS 8/uur, ringlijn 6/uur


-Schitterende hoge ruimtes met veel licht.

-Uitstekende staat van onderhoud, het is een rijksmonument, volledig gerestaureerd en van moderne gemakken voorzien

Het nieuwe stedenbouwkundige ontwerp, de restauratie van de historische panden, de nieuwbouw -die de enclave weer compleet maakte- en de opzet en indeling van de tuinen is ontworpen en uitgevoerd door Anke Colijn.

sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld sfeerbeeld